Nyt indlæg
Nyt indlæg

Under dette menupunkt kan du for det første skrive et nyt indlæg i det store tekstfelt. Værktøjslinjen giver en række muligheder for, hvordan du kan strukturere og præsentere indlægget. Mange af dem som ’fed tekst’, ’kursiv tekst’, ’skriftfarve’ osv., kender du sikkert fra programmer som Word. Ellers er disse værd at bemærke:

 

Upload/Insert: Her kan du indsætte (embedde) et medielink, f.eks. en mp3‐fil eller et Youtube‐videoklip. Tryk på det ikon, du ønsker, og hent filen fra: din egen computers drev (vælg fanen fra computer), en webadresse (fanen fra URL) eller fra dit mediebibliotek i WordPress (fanen Mediebibliotek). Det er en god idé at bruge denne funktion, hvis du f.eks. gerne vil skrive om en musikvideo. Så kan du vise den på din websted sammen med din tekst.

Uddrag: Under ’uddrag’, under det store tekstfelt, kan du skrive en teaser til dit indlæg. Det vil blive vist under overskriften, når indlægget optræder i rullen med alle øvrige indlæg på forsiden af eftertanke.dk. En teaser kan være en kort sammenfatning af indlægget eller simpelthen nogle sætninger, der får læseren til at stoppe op og læse mere. Det fungerer lidt som en underrubrik i en avisartikel. Vælger du ikke at skrive et uddrag, vil de første linjer i indlægget automatisk stå som uddrag i rullen på eftertanke.dk.

I højre side er der tre ekstra valgmuligheder, når du skal skrive et nyt indlæg. De følger her:
Udgiv: Vælger du at klikke på knappen ’udgiv’, da kan indlægget ses på forsiden af din egen websted umiddelbart efter. Dit indlæg kommer også på forsiden af hele eftertanke.dk, men der kan godt gå op til 20 min. inden det sker. (Forsiden opdateres kun hvert 20 min. for at siden ikke skal være for lang tid om at få frem).

Vil du vente med at udgive og have muligheden for at trække et indlæg tilbage eller arbejde videre med det, skal det bare stå som ’kladde’. Du vælger kladde ved at klikke ’rediger’ ud for ’kladde’ og så vælge ’kladde’ fra drop‐down menuen. Det samme gør sig gældende for ’synlighed’. Her kan du fra drop‐down menuen vælge ’offentlig’, ’kodeordsbeskyttet’ og ’privat’. Skal webstedgen kunne ses af alle, vælg ’offentlig’.

Skal websted kun ses af folk, der har password til den, vælg ’kodeordsbeskyttet’. Skal webstedgen kun være synlig for dig, vælg ’privat’. Vil du gerne udgive dit indlæg på et bestemt tidspunkt, og ikke med det samme, vælg da at klikke på ’rediger’ ud for kalendertegnet/udgiv med det samme. Her kan du vælge en dato og et tidspunkt, indlægget skal udgives på.

Lukket for kommentarer.