Indledning / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10

 

Ester finder nåde hos kongen

1To dage senere iførte Ester sig sin dronningekåbe og gik ind i den inderste gård og stillede sig foran indgangen til tronsalen. Derinde sad kongen på tronen, og han kunne se dem, der opholdt sig udenfor. 2Da han fik øje på Ester, rakte han guldscepteret frem imod hende, og hun gik frem mod ham og rørte ved spidsen af scepteret.

3»Hvad har du på hjerte, dronning Ester?« spurgte han. »Fortæl mig, hvad du ønsker. Jeg vil give dig hvad som helst, du beder om – om det så er det halve kongerige!«

4Ester svarede: »Hvis det behager kongen, vil jeg bede kongen og Haman om i aften at komme til en lille festmiddag, som jeg har forberedt i dag.«

5Da sagde kongen til sine tjenere: »Skynd jer at få fat i Haman!«

Samme aften indfandt kongen og Haman sig til Esters festmiddag. 6Mens de sad og drak vin, sagde kongen til Ester: »Sig mig nu, hvad det er, du ønsker! Jeg giver dig det, om det så er det halve kongerige!«

7-8Hun svarede: »Hvis det behager kongen at opfylde mit ønske, vil jeg bede kongen om at komme igen i morgen aften sammen med Haman til endnu en lille festmiddag, som jeg vil gøre klar til jer. Så skal jeg nok fortælle, hvad jeg har på hjerte.«

Hamans plan om at dræbe Mordokaj

9Haman var glad og fornøjet, da han gik hjem efter den fine middag. Men da han gik ud af paladsets port, fik han øje på Mordokaj, der hverken rejste sig for ham eller viste det mindste tegn på ærbødighed. Det gjorde ham rasende, 10men han beherskede sig og skyndte sig hjem. Da han var kommet hjem, tilkaldte han sine nærmeste venner og sin kone Zeresh. 11Med selvtilfreds mine pralede han af sin store rigdom, sine mange sønner og den ære, kongen havde vist ham ved at forfremme ham til den næstøverste i hele perserriget.

12»Nu skal I høre!« sagde han. »I dag inviterede dronning Ester mig til en privat festmiddag sammen med hende og kongen. Hun havde selv forberedt det hele til os to! Og i morgen har hun inviteret os igen!« 13Så tilføjede han: »Men jeg kan ikke rigtig glæde mig over det, så længe den ubehøvlede jøde, Mordokaj, sidder i paladsets portrum.«

14Hans kone og venner kom straks med et godt forslag: »Du skal få lavet en 20 meter høj galge, og i morgen kan du så bede kongen om at få Mordokaj hængt i den! Derefter kan intet forstyrre din glæde ved den kongelige festmiddag.«

Det forslag syntes Haman godt om, og han sørgede straks for at få galgen rejst.

En kommentar om “Ester – Kapitel 5”

  1. ehlers10

    Senere sammmenligner Jesus i flere af sine lignelser også Gud med en rig konge. Tænk og føl lidt over det , at denne verden rigeste konge tilbyder dig at få ikke bare det halve, men det hele kongerige.

Skriv en kommentar til dette kapitel

Du skal være logget ind for at poste en kommentar.