Indledning / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 1 Joh

 

Budskabet om Kristus er en øjenvidneberetning

1-3Vi fortæller jer om ham, som var til, før verden blev skabt. Han, den evige og udødelige, som var hos Faderen i Himlen, blev sendt her til jorden, for at vi kunne se ham og tage imod hans budskab og gennem ham få del i det evige liv. Vi så ham med vores egne øjne, og vi rørte ved ham med vores egne hænder. Han bragte budskabet om evigt liv til os mennesker, og vi har selv lyttet til det. Vi fortæller jer om det, vi selv har set og hørt, for at I må opleve det samme fællesskab, som vi oplever, nemlig fællesskabet med Faderen og med hans Søn, Jesus Kristus. 4Vi skriver det her til jer, for at jeres hjerter må blive fyldt med glæde.

Lev i lyset

5Det budskab, som Jesus kom med, og som vi giver videre til jer, er, at Gud er lys. Der findes slet intet mørke i ham. 6Hvis vi siger, at vi har fællesskab med ham, men samtidig lever i åndeligt mørke, så lyver vi og følger ikke sandheden. 7Men hvis vi lever i Guds lys, ligesom Jesus altid levede i lyset, så har vi fællesskab med hinanden, og Jesu Kristi, Guds Søns, blod renser os fra al synd.

8Hvis vi siger, at vi aldrig forsynder os, bedrager vi os selv og nægter at se sandheden i øjnene. 9Men hvis vi bekender vores synder, kan vi være sikre på, at han, som er trofast og uden synd, vil tilgive os og fjerne vores skyld. 10At påstå, at vi aldrig har begået en synd, er det samme som at kalde Gud for en løgner, og det viser, at vi endnu ikke har taget hans ord til os.

En kommentar om “1. Johannes – Kapitel 1”

 1. mollerik

  1. Johs. 1.7:
  Men hvis vi lever i Guds lys,
  ligesom Jesus altid levede i lyset,
  så har vi fællesskab med hinanden,
  og Jesu Kristi, Guds Søns, blod renser os fra al synd.

Skriv en kommentar til dette kapitel

Du skal være logget ind for at poste en kommentar.